Michaela Dvořáková, Etnosvět: Hosty chceme bavit kvalitou i servisem

Restaurace Etnosvět v Praze funguje dva roky. Za tu dobu stihla posbírat řadu ocenění. Cílem Etnosvěta je ukázat, že uvařit a naservírovat fantastická jídla bez masa je možné, prozrazuje v rozhovoru Míša Dvořáková, sales & event manager společnosti.

Jaká je historie restaurace Etnosvět na českém trhu?

Na konci letošního srpna slavíme 2. narozeniny, takže se vlastně učíme chodit, mluvit, a další podobné radosti. Na druhou stranu, za ty dva roky se událo neskutečné množství věcí, takže zkušenosti nabíráme celkem raketovou rychlostí. Za tu krátkou historii jsme se stali dle Restu.cz Nejlepší vegetariánskou restaurací v ČR a zároveň Skokanem roku 2016. Je to pár týdnu, kdy nás Trip Advisor ocenil Certifikátem Výjimečnosti za rok 2017, a to nejlepší ocenění je jasné, jsou jimi spokojení hosté! Chceme ukázat, že lze uvařit a naservírovat fantastické jídlo bez masa, to v Čechách není úplně běžné, a tak historii píšeme každý den…

Čím je restaurace originální?

Konceptem, stylem, velikostí i týmem. Máme 110 míst ve dvou patrech, k tomu dalších 30 míst na zahrádce v letních mměsících. Takhle velkou bezmasou restauraci v Českérepublice nenajdete a za hranicemi výjimečně. V týmu máme 10 různých národností, což přináší pestrost jak v chutích, tak smýšlení. Vše se to pak odráží na talíři, který Vám naservírujeme. Kompozice, barvy i chuť jsou jedinečné.

Která zahraniční kuchyně u českých zákazníků vede? Dá se to nějak specifikovat?

Je rozdíl mezi hosty, kteří k nám chodí v pracovní době na oběd a lidmi, kteří si k nám přijdou užít pěkný večer. Díky výrazné a pestré chuti je favoritem Asie. Indická kuchyně zase baví svou “exotičností”. Na druhou stranu, ve chvíli, kdy se na poledním menu objeví “knedlo, zelo”, je hned jasné, že to bude hit dne.

Na co byste nás do restaurace Etnosvět speciálně pozvala?

Rozhodně na degustační menu, které Vám představí Etnosvět jako takový. Všechna jídla byla vytvořena pod taktovkou našeho francouzského šéfkuchaře Anthonyho, který je velmi precizní, a tak věřím, že vás bude bavit nejen chuť, ale také pestrost, kterou na talíři spatříte.

Jaké máte s restaurací plány do budoucna? Neuvažujete o otevření dalších poboček?

Není malých cílů. V první řadě chceme naše hosty i nadále bavit, a to jak kvalitou jídla, tak servisem. Dále pořád boříme předsudky, že jídlo bez masa je nuda a bez chuti. Daří se to, ale je ještě kam dále postupovat. A další pobočky? Něco se chystá, ale zatím to necháme “pod pokličkou”.

 

Na degustační menu je celé září sleva 20 %. Do rezervace nutno uvést HELAS CLUB.